Beyaz una yeni alternatif: Karnabahar unu
Günümüzde pek çok konuda olduğu gibi sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda da çok fazla bilgi kirliliği yaşanıyor. Bizim için gerçekten doğru olan ne, tam anlamıyla güvenebilmek açıkçası biraz zor. Ancak pek çok diyetisyenin de belirttiği gibi sabit olan gerçekler de söz konusu. Mesele uzak durmamız gereken 3 beyaz gibi. Şeker ve tuzun yanında sağlığımızı ciddi bir şekilde tehdit eden un, uzun zamandır pek çoğumuzun mutfağından uzaklaştırılırken, yerine yeni alternatifler de geliyor her geçen gün. Bunlardan biri de karnabahar unu... Dışardan hazır olarak alabileceğiniz gibi evde mixer yardımıyla kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Peki neden kullanmanız gerektiğini öğrenmek isterseniz 4 maddede özetlemek mümkün;
1. Glutensiz
Sağlıkla ilgili önemli rahatsızlıklarından biri haline gelen gluten, çoğu diyet programlarında yasaklanmış durumda. Durum böyle olunca karnabahar ununun glutensiz oluşu büyük bir artı aslında.
2. Düşük kalorili
Protein ve lif seviyesi bir hayli yüksek olan karnabahar, düşük karbonhidrat grubunda yer alarak tercih edilebirliğini arttırıyor. Un seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken ise çok fazla işlenmemiş olmasına özen göstermek.
3. Çok yönlü
Aklınıza gelebilecek sayısız tarif için beyaz unun yerini alabilecek karnabahar unuyla pizzadan nugget'a, fast food sayılabilecek yiyeceklerin sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli alternatiflerini oluşturabilirsiniz.
4. Lezzetli
Glutensiz ürünlerin tadının çok da iyi olmadığı gibi bir ön yargı söz konusu. Ancak karnabahar unu için bu, hiç geçerli değil. Elbette beyaz unun tadınızı almanız mümkün sayılmaz. Yine de günden güne farklı tarifler deneyerek size uygun lezzeti ortaya çıkarmamanız için hiçbir sebep yok.