Yeme-içme: Beam Bakes
Son zamanlarda kurumsal hayattan uzaklaşarak “sağlıklı beslenme” dünyasında dikkat çekici girişimlere imza atanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Berfe Tümen de bu isimlerden biri. Perakende mağazacılık, reklam ve pazarlama sektöründen çalıştıktan sonra hobisi olan pastacılık tutkusunu geliştirmek adına New York’a giden genç girişimci orada glutensiz ve vegan mutfağı daha yakından tanıma fırsatına sahip oluyor. Türkiye’ye döndüğünde ise bir otelin pastane mutfağına danışmanlık verirken bir yandan da kendisi için glutensiz ekmekler yapmayı deniyor. Gluten intoleransı olan Tümen kısa bir süre öncesine kadar Türkiye’de lezzetli glütensiz ekmek bulmakta çok zorlandığını belirtiyor. Hem hazırladığı ekmekler, hem de çocukları için geliştirdiği sağlıklı tatlılar büyük beğeni toplayınca Beam Bakes markasını yaratmaya karar veriyor.
Özel sipariş üzerine hazırladığı glutensiz ve rafine şeker içermeyen tuzlu ve tatlı seçenekleriyle başlayan Beam Bakes’in macerası Eylül ayından beri Baltalimanı’nda bir cafe/atölye olarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ise Tümen’in glüten ve rafine şeker içermeyen tatları denemek için bir bahçe içerisinde konumlanan mekanını ziyaret ettik. Sabah kahvaltısında tatlı ve ekşi sevenlerdenseniz “Morning Bowl” tam size göre demektir. Öğlen yemeklerini hafif geçirmek isteyenlerdenseniz eğer “Somon Tartine” ve “Siyah Pirinçli Brokoli Bowl”’u öneririz. Tatlılardan ise her ne kadar “Pancake’in yeri bizde ayrı olsada “Unsuz Tahinli Brownie” ile kapanış yapmak tercihimizdir. Beam Bakes’e gelipte “Unsuz Tahinli Brownie” yemeden dönmek olmaz bizden söylemesi…
Fotoğraflar: Abdullah Yazıc